Viswormen

Dendrobena Veneta voortplanting
Wormen uit trechter Wormen zijn Herma Frodiet (tweeslachtig). Ze moeten wel paren om zich te kunnen voortplanten. Beide wormen vormen na de paring een cocon. Bij ideale omstandigheden wordt na ongeveer 65 dagen een jonge worm geboren. In 6 maanden tijd is deze worm volwassen.

Dendrobena Veneta verzorging
Iedere week krijgen de wormen voedsel en iedere 4 weken worden ze uitgezeefd en krijgen ze schone grond. Er moet ook 24 uur per dag licht aan staan, anders verlaten de wormen de bakken. De grond waarin de wormen worden gekweekt is speciaal voor dit doel samen gesteld.

De pH-waarde moet liggen tussen de 5,5 en 6,5.

Ook de voeding wordt speciaal samengesteld.
De leefbodem bestaat hoofdzakelijk uit turf, klei en kalk waar wormenkrachtvoer aan toegevoegd wordt.

Wat moeten vissers weten?
Bewaren
De ideale temperatuur voor de worm is 10 tot 15 graden. In de koelkast is niet nodig. De wormen kunnen slecht tegen temperatuur schommelingen. Probeer de temperatuur zo stabiel mogelijk te houden. Ook aan de waterkant, zeker als de restant wormen mee naar huis moeten. Zet de wormen nooit in de zon, dan gaan ze zeker dood. Boven de 25 graden is het ook dodelijk voor de wormen.

Bakken met wormen Conditie
Voor een goed resultaat met het vissen is het belangrijk dat de wormen in goede conditie zijn. Koop daarom niet meer dan voor 2 of maximaal 3 weken tegelijk. Ze kunnen wel langer bewaard blijven in een platte kweekbak. De worm heeft een behoorlijk grond oppervlak nodig.